Уявити сучасне життя на кухні дуже важко без унікального винаходу – блендера. Блендер значно полегшує приготування різноманітних страв та, навіть, напоїв на домашній кухні. Проте його конструкція є досить простою і складається з чаші, насадки-ножа або міксера для переробки.
Перелік функцій такої сучасної техніки ледь не безмежний, він включає: подрібнення, змішування, збивання, шатківницю та фігурну нарізку.
Характеристики й особливості блендерів
Завжди важливою задачею стоїть обрати правильну техніку, для цього треба знати, яким є весь доступний вибір, проконсультуватися зі спеціалістом, та обрати, що підійте саме вам. І блендери у цьому питанні – не виключення. Якщо вас цікавлять надійні та зручні у використанні блендери Одеса, то варто розбиратися у типі обладнання.
Класифікація кухонних блендерів за типом конструкції:
- Занурювальний блендер. Має в комплекті ніжку-блендер. Ручні блендери подрібнюють та перемішують продукти в будь-якій посудині. Вони легкі, займають мало місця, але слабші, ніж стаціонарні. Комплектація відрізняється наявністю додаткових насадок (вінчик, чаша з ножем для подрібнення, насадка для пюре, насадка-тертка або насадка для шинкування, насадка з нарізкою кубиками, мірна склянка);
- Стаціонарний блендер. Такий блендер йде з чашею і використовуються для коктейлів, смузі, для подрібнення льоду. Комплектуються чашами зі скла або титану, місткістю 1,5-2 л. Іноді в комплектації стаціонарного блендера є кавомолка;
- Фітнес-блендер. Компактний стаціонарний блендер, найчастіше з двома змінними контейнерами з кришками, які зручно брати із собою в дорогу;
- Пароварка-блендер. Ідеально підходить для приготування дитячого харчування, що поєднує функції пароварки та блендера. Об’єм чаші – до 2 л;
- Подрібнювач. Стаціонарний прилад з насадкою-чашею з ножами для подрібнення, призначений для приготування пюре, нарізання, шинкування, збивання будь-чого завдяки додатковим насадкам;
- Мінікомбайни. Багатофункціональні агрегати з насадками різних конструкцій та кількома ємностями.
Характеристики чаші: на що звернути увагу
На цей фактор треба звернути окрему увагу, адже це напряму впливає на вибір блендера. Наприклад, техніка з невеликою чашею підходить для використання однією людиною. Для сім’ї краще вибирати агрегат з ємністю від 1 л.
Зокрема і резервуари виготовляють із різних матеріалів:
- Пластик. Стане відповідним варіантом, якщо цікавить подрібнення та змішування м’яких продуктів. Однак не підходить для гарячих компонентів;
- Скло. Має термостійкі якості;
- Метал. Підходить для подрібнення льоду та горіхів.
Додаткові особливості блендерів
Якщо розглядати доступні в асортименті блендери, купити можна модель, оснащену комплектом насадок для різних завдань. Техніку часто укомплектовують вінчиками для збивання, тертками, шатківницями, гаками, що дозволяють замішувати тісто.
Для контролю обробки передбачені швидкісні режими. Серед інших особливо корисних, проте більш професійних, рис виділяють:
- LED-дисплей;
- підсвічування;
- автоматичні програми приготування;
- захист двигуна від перегріву;
- таймер;
- самоочищення.
Зауважте! Завжди обирайте техніку, кухонна не виключення, з урахуванням типу та потужності. У випадку з блендерами від цього показника часто залежить швидкість обробки і можливість роботи з твердими компонентами, наприклад, льодом, горіхами.
Також додатково радимо якісне обладнання від відомих своєю якістю та довговічністю продукції виробників:
- Braun;
- Bosch;
- Tefal;
- Philips;
- Gorenje;
- Liberton.
Залишити відповідь