У Житомирському обласному краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття виставки «Арт-Вояж. Житомир», яка представляє частину унікальної колекції Музею сучасного мистецтва України.

Цей проект організовано за підтримки Благодійного фонду Сергія Цюпка, засновника першого приватного музею сучасного мистецтва в Україні.

Музей сучасного мистецтва України, заснований Сергієм Цюпко, став платформою для зберігання та популяризації унікальної колекції українського живопису, графіки, скульптури та декоративно-ужиткового мистецтва ХХ-ХХІ століть. Виставки музею успішно проходили у багатьох містах України та за кордоном, підкреслюючи значення сучасного українського мистецтва в світовому контексті.

«Арт-Вояж. Житомир» є частиною широкомасштабного проекту, який вже успішно презентував колекцію музею в Національному музеї Грузії та інших визначних музейних установах. Виставка у Житомирі представляє роботи провідних українських митців, таких як В. Микита, В. Приходько, Ю. Герц, О. Слєшинський, О. Волошинов, В. Цвєткова, В. Бернадський, Е. Котков, Л. Рапопорт, А. Криволап, Л. Медвідь, Р. Сельський, Є. Світличний, В. Гонтаров та інших.

Проект «Арт-Вояж» не лише демонструє культурне багатство українського мистецтва, але й сприяє розвитку музейної справи в регіонах України, популяризує мистецьку спадщину та стимулює культурний туризм. Виставка триватиме з 3 липня по 28 серпня 2024 року у Житомирському обласному краєзнавчому музеї.

Запрошуємо всіх на виставку «Арт-Вояж. Житомир» у Житомирському обласному краєзнавчому музеї за адресою: м. Житомир, Замковий Майдан, 1. Телефон для довідок: +380 (98) 418 0 666.