Лабораторне джерело енергії – це обладнання, необхідне для діагностики та відновлення електрообладнання і мобільних пристроїв. Суть роботи полягає в тому, що ЛБЖ дає змогу встановлювати вихідні параметри напруги та струму, які відповідають характеристикам обладнання, що підключається.

Сучасні моделі можуть працювати в багатоканальному режимі, дають змогу зберігати кілька готових профілів з уже запрограмованими параметрами потужності.

Який ЛБЖ вибрати?

 Кожен користувач регульованого блоку живлення використовує обладнання для своїх конкретних завдань. Через те, що не існує одного універсального рішення, то виробники постійно розширюють і вдосконалюють модельний ряд своєї продукції, і актуальні пропозиції може бачити тут https://www.aks.ua/catalog/bloki-pitaniya/. Найважливішими характеристиками ЛБЖ вважаються, звісно, вихідні значення напруги та сили струму, проте фахівців цікавлять такі параметри:

  • коефіцієнт стабілізації напруги,
  • пульсації струму,
  • коригування значень залежно від навантаження і діапазону робочих температур БЖ.

 Еволюція ЛБЖ і процес їхньої модернізації торкнулися безпосередньо способів керування. Більшість сучасних моделей побудовано на базі мікропроцесорів, замість штатних обертових руків’їв застосовано кнопкове або сенсорне введення, а аналогові прилади змінили цифрові дисплеї. Усе це зроблено для того, щоб взаємодія користувача і ЛБЖ здійснювалася простим та інтуїтивно зрозумілим способом.

Які параметри лабораторного джерела енергії потрібно враховувати?

  1. Діапазон регулювань сили струму і напруги.

Якщо конкретне призначення ДБЖ поки що невідоме, то варто вибрати блок живлення, який матиме деякий запас потужності.

  1. Канальність

Найбільшою популярністю користуються 1 і 2 канальні моделі, проте професіонали таки обирають 3 і 4 канальні моделі.

  1. Наявність вбудованих систем безпеки:
  • стійкість до тривалих навантажень,
  • обмеження параметрів струму при виявленні перегріву,
  • захист від переполюсовки,
  • протизавадні фільтри ЕМС.

 Нині у продажу представлений величезний асортимент «лабораторників», тому кожен користувач може знайти щось для себе. Важливо тільки визначити, без якого набору функцій вам точно не обійтися. А вже на основі цієї інформації та наявного бюджету вибрати найкращу модель. Ціна блока живлення залежить здебільшого від його потужності та функціоналу.