Вивчаючи нові місця, обов’язково виникає низка питань про те, де перекусити, як знайти туристичну локацію та де комфортно переночувати. В епоху смартфонів відповіді на них містяться прямо у вашій кишені, але спочатку необхідно завантажити кілька безкоштовних додатків, з якими будь-яка подорож стане зручнішою.

Розваги

Як правило, подорож завжди передбачає довгу дорогу, а час завжди можна провести з користю. Наприклад, магазини програм пропонують завантажити різні розмовники для подорожей, щоб підтягнути базові навички володіння мовою. Хтось воліє дізнатися більше інформації про пункт призначення з подкастів на музичних платформах (Spotify, Youtube Music) або переглянути досвід інших мандрівників на Youtube. Щоб скоротити час у дальній дорозі нагоді також запас мобільних ігор, а комусь до душі припадуть азартні розваги – отримавши від ельслотс промокод, можна спробувати перевірити свою удачу. Був би інтернет!

Навігація

Незамінним у будь-якій подорожі стануть різні програми з картами та маршрутами:

  • Google Maps;
  • TripAdvisor;
  • Maps Me та багато інших.

Вони допоможуть значно заощадити час, збудувати найцікавіший маршрут, а детальне планування дозволить не упустити колоритні місця та заклади.

Бронювання та транспорт

Багато мандрівників вважають за краще імпровізувати, але куди зручніше мати чіткий план дій. У цьому допоможуть різні сервіси для бронювання квитків та житла – Booking.com, Airbnb, Rome2Rio, FlightAware, Uber. Не зайвим буде озброїтися простим перекладачем Google Translate, а також різними програмами, присвяченими фінансам та актуальному курсу валют, наприклад, XE Currency. Для того, щоб нічого при цьому не забути, існує низка корисних програм, що допомагають у плануванні поїздки: PackPoint, TripIt або простий Google Keep. З ними легше нічого не забувати в потоці подій.