Купуючи влітку овочі, одним з головних критеріїв їх свіжості і збереження не лише смаку, а й поживних речовин є правильне зберігання. Зазвичай більшість людей не враховує особливості тих чи інших овочів або фруктів, в той час, як вони можуть бути дуже вибагливими до умов.

Особливості сусідства

Ключові рекомендації щодо зберігання більшості фруктів та овочів стосуються важливості належної вентиляції, освітлення, а також правильного сусідства. Цікаво, але таку дрібну деталь часто враховують в ігрових автоматах, де найпопулярнішими символами вважаються саме фрукти – зазвичай, здійснивши в казино поповнення від 5 грн, найдорожчі комбінації виходять з тих фруктів, які чудово уживаються поряд.

Втім, існує ціла група фруктів та овочів, які виділяють етилен, що необхідний для швидшого дозрівання:

  • Банани;
  • Абрикоси;
  • Помідори;
  • Ківі;
  • Авокадо.

Таку групу продуктів необхідно тримати якомога далі від зелені, огірків, картоплі або ж ягід, адже вони є чутливими до етилену та можуть почати псуватися швидше за свій термін.

Тонкощі зберігання

Звичка зберігати більшість овочів та фруктів в холодильнику є цілком зрозумілою, адже часто таким продуктам потрібне темне та прохолодне місце, проте є і ті, яким такий спосіб очевидно шкодить. Наприклад, помідори в холодильнику можуть запросто втратити свій смак та текстуру, а цибуля може зіпсуватися швидше через надмірну вологість.

Картоплю радять зберігати у темному та прохолодному місці, уникаючи потрапляння прямих сонячних променів, а також забезпечити їй хорошу вентиляцію. Якщо мова йде про моркву, то правильним стане видалення її зеленої частини – так можна уникнути втрати вологи. Щоб довше зберегти зелень свіжою необхідно обгорнути її вологою тканиною або паперовим рушником та покласти у поліетилен. Щодо фруктів, то більшість з них краще зберігаються при кімнатній температурі – яблука, цитрусові, дині, кавуни та навіть авокадо, які ще дозрівають.