Шанувальники якісних гаджетів уже встигли звикнути  до того, що компанія Apple стабільно пропонує своїм покупцям оновлені моделі культових айфонів.

І кожного разу, відразу після виходу наступної модифікації пристрою, перед потенційними користувачами виникає закономірне питання – наскільки і в чому ця модель є кращою від попередньої? Для того, щоб розібратися в такій  дилемі, пропонуємо вам своєрідний батл iPhone 14 проти 15 де є можливість розглянути найбільш актуальні моменти для кожного окремого гаджету.

Особливості дизайну, екрану, і не тільки

Замість виїмки у старій модифікації оновлена модель отримала Dynamic Island, а роз’єм  порт Lightning замінив універсальний порт USB-C, Користувачі вже встигли належним чином оцінити зручність такого оформлення та експлуатації. Більше ніяких змін у цьому плані не відзначається. Обидва модельні ряди мають алюмінієву корпусну частину, кольорове скло на тильній панелі та екран з кераміки у передній частині. 

До інших відмінностей варто віднести:

Продуктивність

Як відомо, виробник пропонує найпродуктивніші процесори для смартфонів і ці лінії гаджетів не є винятком. На моделях  з 14 колекції встановлені A15 Bionic, а в айфонах з 15 колекції – A16 Bionic. При цьому в останньому випадку спостерігається покращена графічна продуктивність. 

Автономне функціонування

15 айфон оснащується більш ємнісним акумулятором. Проте термін роботи для обох модельних рядів є фактично однаковим. Незважаючи на потенціал для зарядки через USB Type-C для оновленої моделі, швидкість заряджання залишається такою самою.

Особливості камери

Цей момент передбачає найбільшу відмінність між двома пристроями. У iPhone 15 є базова сенсорна камера на 48 Мп та над ширококутна на 12 Мп.В той час 14 модель працює з основною камерою на 12 Мп. Відзначається також і більша роздільна здатність для нової модифікації, завдяки цьому у користувача є можливість робити фото портрети з цифровим масштабуванням.

Безпека для користувача

У цьому аспекті обидва модельні ряди мають все необхідне для безпечного використання гаджетів. Опція Face ID обмежить доступ сторонніх до приватних вкладок. Присутня також і нова функція Гіду, захист фото власників, від онлайн-стеження. Коди підтвердження видаляються автоматично.

Дисплей

15 айфон оснащується екраном на 6,1 дюйма формату «Super Retina XDR» – так само, як і попередня версія. Проте багато хто відзначає більш високий рівень яскравості на нових гаджетах. Показник до 1600 ніт, а на сонці – 2000 ніт вказує на наявність максимально яскравих дисплеїв у нових пристроях.

Що стосується кольорової гами корпусної частини – то вона теж дуже різноманітна. 14 айфон можна придбати у рожевому, синьому, жовтому, опівнічному відтінку, а також у кольорі полярної зірки. Для 15 моделі притаманні зелені, сині, жовті, рожеві, чорні кольори.

Який айфон вважається кращим?

Незалежно від того, який вибір зробите ви, традиційна якість електронних пристрої від всесвітньо відомої торгової марки зробить ваше користування легким та зручним. Якщо підбивати підсумки коротко, то варто зазначити наступне. Для нового покоління з 15 модельного ряду характерна краща камера та більш висока продуктивність. Не менш важливою також є наявність універсального порту для зарядки, що значно покращує зручність користування. Айфон 14 буде вартувати помітно менше, проте при цьому матиме більшість корисних функцій, притаманних фірмовій продукції відомого бренду.