Багатьом учасникам крипторинка подобається Догікоін курс якого залишається на низькому рівні. Ця цифрова монета привертає увагу ще тим, що має дуже активну та приємну спільноту. Спочатку це був просто жарт з ринковим курсом Dogecoin значно нижчим, ніж у великих криптовалют (Біткоїн, Ефіріум тощо). Але тепер DOGE має потенціал стати цінним токеном.

Що таке Dogecoin?

На ринку проєкт з’явився у 2013 році, а його творцями є Біллі Маркус та Джексон Палмер. Назва Dogecoin криптовалюти виникла на тлі відомого на той момент мема з собакою породи сіба-іну Догі. Сьогодні цей мем уже не має колишньої популярності, але криптовалютний проєкт зміг продемонструвати відмінні результати у криптоіндустрії. Це здивувало як гравців на платформах по торгівлі криптовалютами, так і самих розробників стартапу.

Блокчейн Догікоін побудований на програмному забезпеченні з відкритим кодом Litecoin. Розбираючи, чому цей проєкт зміг стати настільки затребуваним, можна назвати попит на нього серед учасників крипторинку та низьку вартість порівняно з іншими криптовалютами в Україні та світі.

Принцип роботи Dogecoin

Біткоін та Догікоін мають кілька схожих характеристик: власний блокчейн, використання майнінгу для створення нових коїнів. Тримачі крипти DOGE, які підтримують стабільність мережі шляхом відстеження та реєстрації транзакцій, одержують винагороду у вигляді певної кількості монет. Принцип такий самий, як і у Bitcoin, проте Біткоїн курс до долара передбачає набагато вище. Як і BTC, ви можете активно відстежувати ціну DOGE, щоб розуміти, коли краще торгувати активом. Проєкт має свої відмінні риси:

  • Добування нових монет відбувається легше та швидше у порівнянні з Bitcoin.
  • Кількість DOGE coin необмежена. Згодом ця крипта може стати інфляційною, але це було задумано з самого початку. Незважаючи на зменшення вартості окремого DOGE, коли збільшується доступність криптовалюти в Україні та світі, екосистема проєкту продовжує працювати стабільно. Це обмежує зростання курсу однієї монети.

Де взяти Dogecoin та як використовувати його?

Придбати цифрову монету можна кількома способами. Ще один варіант – самостійно майнити криптовалюту. Ви також можете отримувати її як оплату за товари та послуги онлайн. Але найпростіший спосіб отримати у своє розпорядження DOGE – купити актив на сайті крипто. Щоб придбати монету на біржі, необхідно попередньо купити BTC або іншу відому крипту, після чого виконати швидкий обмін.

Варіанти використання Dogecoin такі ж, як і у інших цифрових активів. Якщо магазини використовують такий метод оплати, ви можете купувати товари та замовляти послуги за допомогою криптовалюти Dogecoin. Монету можна обмінювати на іншу крипту та виводити на зовнішній гаманець для зберігання. Один із найчастіших варіантів застосування DOGE – відправка у якості чайових.