Існує безліч можливостей розважитися самому чи у колі друзів — їзда на велосипеді, прогулянки парком, театри, виставки, тематичні кав’ярні, шопінг. Шанувальники домашнього відпочинку можуть створити спеціальний ігровий куточок у власній квартирі, де можна випити ароматного чаю, спокійно відпочити чи весело провести час.

Для цього варто виділити окрему кімнату, щоб не заважати іншим членам сім’ї займатися своїми справами. Що ж до облаштування, то все залежить від того, хто саме буде користуватися цим приміщенням.

Місце розваг для дорослих

Зручний диван, м’яке крісло-мішок, невеликий пересувний столик — це достатня кількість меблів для кімнати відпочинку. Більша увага приділяється електронним девайсам. Потрібно вибрати ігрову приставку з двома чи більше джойстиками, замовити телевізор Соні з відмінною якістю відображення та високою частотою оновлення екрана, придбати гарні колонки для ефектного музичного супроводу. Ці інструменти допоможуть відволіктися ввечері від важкої роботи та поринути в яскравий світ Mortal Kombat, Minecraft, Rocket League чи FIFA — вибирайте на свій смак.

Наявність великого телевізора урізноманітнює розваги:

  • караоке для веселої компанії;
  • романтичне кіно для подружжя чи екшн любителям динамічних фільмів.

Також в кімнаті можна встановити різноманітні автомати, наприклад настільний футбол. На окремій полиці розмістити набори для гуртових забав: Твістер, Монополію, Мафію тощо.

Ігрова кімната для дітей

Особливість розваг наймолодших членів сім’ї та їхніх друзів полягає у фізичній активності. Діти недовго концентрують увагу на одній грі. Вони непосидючі та періодично потребують рухових забав. Тож у кімнаті має бути достатньо місця, щоб побігати та пострибати. Необхідно приділити увагу підлозі. Для активних малюків найкращими варіантами стануть м’який ковролін, яскравий килим чи вінілове покриття. Біля однієї стінки можна встановити кімнатні турніки (шведська стінка). І не забуваємо про улюблені іграшки малечі — ляльковий будинок з мініатюрними меблями та героями чи великий паркінг для спортивних авто. Якщо в сім’ї не одна дитина, а більше, краще розділити простір на зони з виділенням кордонів. Таким чином можна уникнути сварок між малечами.

Кімната сімейного відпочинку

Облаштувати спільне приміщення для дорослих і дитячих розваг складніше. Адже необхідно врахувати інтереси кожного члена сім’ї. У такому випадку потрібно спільно вирішити, як саме можна весело відпочити разом, і створити ідеальний куточок відпочинку. Оптимальним варіантом стане наявність телевізора для перегляду добрих сімейних фільмів, містка канапа, де всі зможуть зручно розміститися, та набори улюблених настільних ігор.

Кімната для відпочинку — це місце, де можна цікаво провести час та відволіктися від роботи та буденних клопотів.