З напруженістю м’язів, скутістю та неприємними відчуттями вздовж хребта стикалося багато людей. Зазвичай біль та інші симптоми виникають внаслідок спазму, рідше — через перетискання нервів, защемлення дисків, грижу та інші причини.

Якщо дискомфорт у м’язах спини виникає після довгого сидіння чи ходьби, можна купити масажер, який допоможе впоратися з болем. Але спочатку треба вирішити, який прилад буде доцільним у разі конкретної проблеми.

Коли масажер здатний полегшити біль

Складні захворювання опорно-рухливого апарату потребують лікування у спеціаліста, але більшість випадків болю у спині пов’язана зі звичайним перевантаженням. Сучасний електромасажер може зменшити неприємні відчуття чи повністю позбутися їх, коли:

  • біль з’являється після сну в незручній позі;
  • цілий день доводиться сидіти, знижена рухова активність;
  • потрібно постійно тримати на руках маленьку дитину;
  • доводиться часто підіймати важкі речі;
  • спина заболіла після різкого нахилу чи складної вправи.

В цих випадках йдеться про м’язовий біль. Дискомфорт з часом мине самостійно, але терпіти його необов’язково. Можна обрати ефективний масажер, яким буде зручно користуватися. Електроприлади підходять для розігрівання м’язів спини, їх можна використовувати самостійно чи попросити родичів зробити масаж.

Масажери знімають біль за допомогою тепла, вібрації чи легких ударів. Можна налаштувати режим, який оптимально впливатиме на напружені м’язи, покращуватиме кровообіг. Завдяки цьому неприємні відчуття значно зменшаться або зовсім зникнуть, якщо перевантаження чи скутість були незначними.

Який масажер допоможе при болю у спині

Вибір залежить від того, де локалізується больовий синдром. Для масажу попереку краще купити пояс на сайті allo.ua. Він легко одягається, а користувач може вибрати комфортну силу вібрації. Ще один варіант — подушка. Її можна покласти під поперек під час роботи за столом чи перегляду кіно. Це допоможе знизити навантаження на спину.

При болю у грудному відділі підійде масажер-пістолет. Він зможе ретельно розім’яти м’язи. Головне — не використовувати його на кістках, щоб не було синців. Самостійно масажувати спину цим приладом буде незручно, тому знадобиться стороння допомога. Зате з масажним пістолетом можна позбавитися навіть сильного болю, профілактувати відкладення солей та підвищувати міцність м’язів.

Килимок та матрац будуть доречні, коли біль у спині виникає в різних місцях. Тривала ходьба чи, навпаки, сидіння (робота водієм, на конвеєрі, з паперами) призводять до зниження м’язової сили. Легкі вібрації та тепло здатні прибрати біль, хоча інколи знадобиться декілька процедур. Такі масажери краще використовувати регулярно (бажано щодня по 15–30 хвилин).

Спосіб та час роботи приладів людина обирає самостійно залежно від потреб. Виробники пропонують безліч моделей девайсів, аби кожен користувач зміг придбати масажер, що вирішить конкретну проблему.