Ще нещодавно існувала думка про те, що спортзали призначені для тих, хто вирішив займатися тим чи іншим видом спорту професійно. Тим же людям, які просто хочуть дотримуватися здорового способу життя та регулярно виконувати певні вправи для підтримки тих чи інших систем організму, доводилось задовольнятися заняттями в домашніх умовах чи на відкритому повітрі. Останні кілька років ситуація кардинально змінилася, адже тренування корисні абсолютно всім людям, в тій чи іншій мірі. Особливо коли за тренуванням наглядає професійний тренер. Сьогодні, для того, щоб знайти відповідний за ціною та умовами фітнес зал Київ, проблем не існує. У кожному районі є центри, де пропонуються різноманітні програми як групові, так і з персональним тренером. Ви можете обрати для себе зручний та комфортний зал майже поруч із вашим домом.

Персональні тренування — переваги

Організувати процес занять спортом з персональним тренером — це відмінне рішення, адже в цьому випадку:

  • програму вправ буде розроблено індивідуально, з урахуванням особливостей стану здоров’я;
  • тренер приділятиме максимум уваги тому, наскільки правильно виконуються вправи, давати цінні поради за потреби, також персональний тренер може навіть розробити схему правильного харчування, щоб досягнення поставленої мети було ще ефективнішим і правильнішим.

Індивідуальний тренер — це фахівець, який стежитиме не лише за фізичним розвитком, покращенням. Він контролюватиме емоційний стан свого підопічного, пропонуватиме цікаві рішення мотивації.

Групові заняття — переваги

Незалежно від того, обрано функціональний тренінг, танцювальну аеробіку, степ чи інший напрямок, групові заняття можуть іноді надати більш позитивний результат. В такому випадку безперечною перевагою буде той факт, що вправи будуть більш універсальними, проте при цьому не менш ефективними. Під час групових занять можна познайомитися з цікавими людьми, завести нових друзів або навіть особисті стосунки.

Під час групових занять неодмінно буде присутній дух суперництва, що мотивуватиме досягнення кращих результатів, адже багатьом людям властиво бажання стати лідером.

Якщо відштовхуватися від критерію ціни, групові тренування обійдуться однозначно дешевше, ніж індивідуальні. Однак тут доведеться підлаштовувати свій графік під актуальний розклад занять, адже в індивідуальному порядку змінити час чи дату не вдасться.