Пам’ятки Житомира можна перелічувати нескінченно. Це стародавнє місто, багатство історії якого вимальовується в самій його зовнішності. Численні сквери, парки, музеї, архітектурні пам’ятки є своєрідними вікнами в певну епоху, не кажучи вже про природу Поліського краю. IGotoWorld.com розповість про найбільш цікаві місця Житомира і про те, які з них варто відвідати в першу чергу.

Що подивитися у Житомирі: цікаві місця

  • Краєзнавчий музей (єпископський будинок). Найстаріший музейний заклад України. Вхід: 10 грн для дітей і 20 грн для дорослих.
  • Будинок-музей Сергія Корольова (музей «Космос»). Надбання космічної спадщини України. Це одне з найцікавіших місць, куди можна сходити в Житомирі. Вхід для дітей – 20 грн, для дорослих – 30 грн, екскурсія для дітей – 50 грн, для дорослих – 80 грн.
  • Голова Чацького. Геологічна пам’ятка державного значення.
  • Кафедральний костел Святої Софії. Одна з найстаріших будівель Житомира.
  • Міська ратуша (магістрат). Розкішна будівля з цікавою історією.
  • Спасо-Преображенський кафедральний собор. Найвища споруда в Житомирі.
  • Свято-Михайлівський кафедральний собор. Видатна пам’ятка архітектури і найстаріша культова споруда, зроблена з каменю.
  • Семінарський костел Св. Івана з Дуклі. Архітектурний пам’ятник національного значення.
  • Особняк Філіппова. Маловідома архітектурна перлина Житомира.
  • «Плоский будинок». Відомий також під назвою «Будинок у вигляді серця» або «Будинок-химера».

Куди піти у Житомирі з дівчиною – розваги та відпочинок

Міст закоханих. Більше відомий як підвісний пішохідний міст, звідки відкривається прекрасна панорама. Ви можете здійснити спокійну прогулянку, милуючись околицями, або, якщо дух авантюризму вам не чужий, зробити екстремальний стрибок з висоти понад 40 м.

Драмтеатр їм. Кочерги. Житомир відомий давніми театральними традиціями. І навіщо ж їх порушувати? Виберіть для своєї обраниці цікаву театральну виставу і добре проведіть час разом.

Голова Чацького. З висоти скелі відкривається неймовірна панорама. Ви можете прийти сюди на пікнік або просто побути наодинці.

Річка Тетерів. Ще один варіант для відпочинку – 2-годинна прогулянка по річці Тетерів. У той час як ви будете милуватися місцевими краєвидами, вам розкажуть безліч легенд про тутешні місця.

Звичайно, на Острів кохання. Це місце знаходиться на річці Тетерів, а прозвали його так через закохані пари, які часто сюди приходять. Ви теж можете сюди навідатись і влаштувати незабутній відпочинок на природі.

Куди піти у Житомирі з дитиною – розваги та відпочинок

Гідропарк. Гарне місце як для прогулянок на свіжому повітрі, так і для більш активного дозвілля. Тут є безліч дитячих ігрових майданчиків та атракціонів, а також чистий піщаний пляж.

Острів розваг. У ТРЦ «Глобал UA» існує сімейний центр, який ідеально підійде для відпочинку з дітьми. Тут є атракціони на будь-який смак, ресторан з дитячим меню і доступні ціни.

Ляльковий театр. Театр – це чарівна країна, де дитина по-новому дивиться на світ, вчитися чомусь і, звичайно ж, радіє. Не бійтеся зводити своє чадо в гості до лисички, зайчика або ведмедика.

Музей природи. У фонді музею представлено понад 12 тис. експонатів, які можуть повідати історію рослинного і тваринного світу Полісся. Тут знаходяться особливо цінні та рідкісні екземпляри, які не мають аналогів у всьому світі.

Парк ім. Гагаріна. Ще одне місце для відпочинку на свіжому повітрі: великі простори для прогулянок, фонтани та лавочки. Якщо стане нудно, то в парку працює луна-парк з різними дитячими атракціонами.

А для тих, хто захоплюється Космосом, звичайно, ідеальним місцем, куди можна піти в Житомирі з дитиною, буде музей «Космос», який ми згадували вище. Діти побачать, як виглядає капсула космічного корабля, і багато іншого.

Джерело: ua.igotoworld.com