Один з лідерів ринку мобільних телефонів на початку 2000-х років не так давно вийшов з гри – на початку 2024 року бренд Nokia оголосив, що більше не буде випускати смартфони. Втім, вже у травні на полицях магазинів зʼявилися смартфони від Human Mobile Devices, бренду, який фактично замінив Nokia на ринку та має амбітні плани.

В чому оригінальність?

Варто зазначити, що робота над новими моделями смартфонів в цілому не зупинялася, просто тепер світ побачила перша лінійка пристроїв, де було вирішено відмовитися від легендарного бренду Nokia. Різноманітні технологічні портали вже взялися порівнювати нові моделі, виділяючи їх сильні та слабкі сторони, точно як майданчики типу https://b-p.com.ua/, що присвячені азартним розвагам, детально розбирають нове онлайн казино, що зʼявилося на ринку.

Всього було презентовано чотири моделі:

  • HMD Pulse;
  • HMD Pulse+;
  • HMD Pulse Pro;
  • HMD Vibe.

Всі вони мають досить пристойні характеристики, але разом з тим можуть здивувати своєю ціною, яка досягає лише 180 євро. Очевидно, логістичні операції та інші нюанси створять додаткову націнку, проте саме такий цінник оголосили у фінській компанії.

Втім цікавіше виглядає інше. Розробники наголошують на тому, що наступний крок в еволюції смартфонів полягає у створенні можливості їх самостійного ремонту без допомоги спеціалістів та навіть спеціальних знань. Власне, цю можливість вони та реалізувати у лінійці HMD.

Основні відмінності

Стратегія бренду HMD зрозуміла – компанія вирішила заходити на ринок через сегмент бюджетних смартфонів, не зачіпаючи поки преміальний сегмент. Звичайно, що це відображається і на самих смартфонах, які мають ідентичний розмір дисплея у 6,5 дюймів, проте дещо відрізняються своєю начинкою.

Наприклад, HMD Vibe може похвалитися наявністю Qualcomm Snapdragon 680, при тому, з усієї лінійки він є найдешевшою моделлю. Про це сигналізуються і досить скромні основні його показники – 4 Гб оперативної памʼяті або ж, наприклад, лише 13 Мп камера.

Найпривабливішим з усієї лінійки виглядає HMD Pulse Pro, який буде доступний у двох комплектаціях залежно від вбудованої памʼяті. А от щодо процесора, то на ньому, як і на інших пристроях Pulse, встановлений бюджетний Unisoc T606. Також вся лінійка отримала актуальну версію Android 14, а от для тих, хто під час вибору смартфона орієнтується на його камеру, слід звернути увагу на те, що базова модель має лише 13 Мп, тоді як HMD Pulse+ оснащений 50 Мп основною камерою.