Чорна п’ятниця-  – це завжди час грандіозних розпродажів,   з якого починається привабливий період акцій. В ці дні у великих торгових центрах та маленьких магазинчиках  кількість закреслених цінників сягає 90%.

Найчастіше споживачів цікавить питання, скільки триває Чорна п’ятниця? та які товари можна вигідно придбати в цей період. Сподіваємося,  що подальша інформація дасть  вичерпні відповіді на всі ці та деякі інші запити.

Насправді сказати достеменно, коли Чорна п’ятниця з’явилася як доскональна подія,  та з чим це пов’язано,  точно сказати  не зможе ніхто. Проте цей день з нетерпінням чекають не лише відвідувачі магазинів,  а й самі підприємці.  Пояснюються це тим,  що  в Чорну п’ятницю вони отримують величезні прибутки та можуть позбавитися від надалишку товарів,  які давно вже лежать на  полицях.

Скільки триває Чорна п’ятниця?

У 2023 році ця подія припадає на період з 24 по 26 листопада.  Зазвичай саме три дні за традицією і продовжуються розпродажі.  Але в останні роки стала помітною тенденція продовження терміну купівлі  товарів за низькими цінами на 1-2 тижні.  При цьому багато магазинів починають розпродажі задовго свята.  А  певні компанії спеціально готують  акційну рекламу для того,  щоб заохотити більше клієнтів.  Тому масові розпродажі в деяких магазинах чи гіпермаркетах можуть продовжувати аж до початку наступного місяця.  

Як підготуватися до Чорної п’ятниці?

З перших хвилин Чорної п’ятниці товари з кращими знижками будуть розкуповуватися дуже швидко.  Тому тим,  хто планує взяти участь у глобальних розпродажах року,  бажано звернути увагу на деякі поради,  а саме:

  • Скласти перелік продуктів та речей,  які вам вкрай необхідні.
  • Ознайомитися з цінами завчасно – переглядаючи їх,  ви зможете зрозуміти, коли знижки на Чорну п’ятницю будуть насправді вигідними для вас.
  • Визначити рамки бюджету.   Бажано виділити певну суму на кожен із товарів у вашому списку,  щоб не потрапити під час закупівель в неприємну ситуацію.

Звичайно ж, треба буде обрати магазини,  де планується купівля товару –  при цьому можна підписатися на рекламні розсилки.  Непогано також було би передчасно дізнатися про умови та вартість доставки. 

Враховуючи всі ці моменти,  ви правильно підготуєтеся до  Чорної п’ятниці,  та зможете отримати справжню насолоду від шопінгу.